GALM : Artiesten coveren elkaars werk op “No Songs/No fun”

Een reactie plaatsen

september 24, 2009 door Tim

Galm : belangen vereniging muzikanten

Galm : belangen vereniging muzikanten

Wil je weten hoe het klinkt als An Pierlé een nummer van Jan De Wilde brengt, Brahim een song van Jasper Erkens covert of Gert Bettens een nummer van Hooverphonic onder handen neemt? Wel, dan is No Songs/No Fun, een benefietavond waarbij de penibele situatie van songschrijvers in Vlaanderen centraal staat, the place to be!

Nieuwe liedjes: het is een even grote primaire behoefte als eten, drinken, wonen en slapen. Wat zou de wereld immers zijn zonder mensen die al hun tijd en energie steken in het schrijven van nieuwe songs? Een minder leuke plek, zoveel is zeker. Maar songschrijven is mettertijd een knelpuntberoep geworden. Want ook voor auteurs en componisten gelden de harde wetten van de algemene economische recessie en de crisis in de muziekmarkt in het bijzonder.

Om deze problematiek onder de aandacht te brengen organiseert GALM (Genootschap Auteurs Lichte Muziek) op dinsdag 29 september in Het Depot in Leuven de benefietavond No Songs/No Fun. Artiesten als Klaas Delrue, Guy Swinnen, Jasper Erkens, Kris Wauters, An Pierlé, Gert Bettens, Jan De Wilde, Bert Ostyn, Ronny Mosuse, Tom Vanstiphout, Freaky Age, Brahim, Andes, Gustaph en Wannes Cappelle zullen die avond elkaars werk coveren wat ongetwijfeld verrassende combinaties en muzikaal vuurwerk zal opleveren.
State of the Union en debat

Voorafgaand aan het muzikale luik van de No Songs/No Fun-avond, maakt GALM een State of the Union op aangaande het auteursrecht in onze contreien en de bescherming en waardering van auteurs in het algemeen. Auteursmaatschappij SABAM, en bij uitbreiding het auteursrecht zelf, hadden het de afgelopen maanden immers niet onder de markt. In de debatten over inningen allerhande en in de berichtgeving daarover werd de stem van de auteurs zelf nauwelijks gehoord. GALM eist in hun naam recht van spreken op.

Daarna volgt een zonder twijfel geanimeerd debat met politici van Open VLD, Animo/Jong Links (Ram SABAM) en Groen!, vertegenwoordigers van SABAM, muziekuitgevers en het GALM-bestuur (o.a. Alex Callier en Kris Wauters). Moderator is Jan Leyers.

Datum: dinsdag 29 september
Plaats: Het Depot (Martelarenplein, Leuven)
Het debat is gratis, tickets voor het muziekgedeelte kosten 10 euro en kunnen online aangekocht worden via de site van Het Depot.

18u00: State of the Union + panelgesprek over bedreigingen auteursrecht/digitale inning
20u30: start No Songs/No Fun-concerten
22u00: afterparty

Meer info: http://www.galm.be of bezoek de GALM-groep op Facebook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Kalender

september 2009
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Blog Stats

  • 224.771 hits
%d bloggers liken dit: